Sunday, 17 March 2013

sunday, sherpard pie n visit eya


 بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ 
dinner tonite hubby nak sempoi je, tumis bayam,,carrot n potatoes with fish ball

ikan merah n selar kuning goreng

sambal dagang jawa

eh kita edit gambo, dinner lak kuar kat atas dulu, kira ok je la yer..hihi
Salam bebeh..sori font kita besau, bukan pe mata kita makin teruk la, x nampak..huhuhu, tanda makin tua n makin dekat nak mati la kan..astagfirullhalazim, semoga kita mati dalam husnul khatimah, dalam sujud, di mekah or madinah, hari jumaat, amiin ya Rabb...

hubby da nak g tpt eya, balik kita sambung k, take care bebeh, love u....

ok sambung citer g visit eya, smapai subang jaya da azan zohor so hubby ajak g masjid solat dulu, lepas solat ada orang bagi nasi tapau untuk jemaah, kita amik dua bekas je sbb bekal eya da ada, sedap nasi dia ada acar buah dengan ayam masak merah, semoga Allah murahkan rezeki mereka yang bersedekah untuk jemaah masjid, insyaAllah...

Sampai je eya called, mama kat mana, g tahu eya mama da kat kantin ni, oh ya ker, eya g sana sekarang, bila smapai eya tenguk kakak nabila x ikut, mam g tahu kakak kata byk homework n lagipun nx week eya da balik cuti, eya kata lapar la tunggu mama, so kita buka bekal kita bawak 2 bekas sherpard pie utk eya, then kawan eya duk lambai dari meja sebelah sana, mam cakap ajak la kawan makan gan kita sekali..eya kata x nak la, eya nak makan dedua..hehe, bertuah anak den..

da mkan betik , samosa n pie, eya x leh nak habiskan pun satu bekas, kenyang la mama, memang lar, mama taruk banyak, selalu share dengan kakak kan, x per mama tapaukan bagi kawan eya nanti k

papa bawak lappy papa, suh eya pakai x mo la mama, nape mama x bawak lappy kecik eya, mama lupa la pulok, x de lappay so da kenyang mama n papa bole balik la..hihi..bertuah anak den..ok la mama pun penat ni, ok gak balik cepat sikit, so off we go lepas salam cium eya :)

Balik umah lepak till lepas asar masak for dinner..tu je kot cter wkn kita g visit anak anak kat ostel, ni hubby ajak kuar cari icecream magnum almond..yummmm..kita suke :)

ok bebeh..fiamanillah..tadi tgk chef ammar kat TV masak nasi pilaf turki, cam senang je, taruk butter n olive oil dalam periuk nasi, taruk dices onion, taruk beras basmathi, taruk bawang putih tumbuk, taruk air, da masak taruk kacang peas ijau, bebila kita nak cuba lah, insyaAllah...

ok gtg, hubby da bising ajak kuar, c u in next entry bebeh, love u, nak tido salawat n zikir k..today ya hayyu, ya qayyum..

tata n wassalam :)


papaya untuk bekfes, kita sekarang seboleh mungkin cuba ikut sunnah, makan buah dulu sebelum makan sunnah Rasulullah saw :)

ini adalh yang beli frozen n goreng je untuk bekfes, sedap jugak samosa sayur kari ni

ni adalah sisi sherpad pie kita, kita taruk capsicum, mushroom, tomatoes, carrots. minced beef, spag sos n beef ball, suka suka kita je kan..haha

bekal eya :)

ni yang tinggal kat umah untuk kakak nabila, da hancur pienya, mam nak cepat..hehe




4 comments:

Anonymous said...

Salam susumanis,
MasyaAllah masuk sini jam 12 malam...tetiba rasa lapar la tengok food yg dimasak dengan penuh kasih sayang itu...hehe. Teringat juga pinggan arcopal kita yg bagi hadiah kat arwah mak kat kampung..lepas mak tiada pinggan itu kekal di rumah pusaka di kampung..ehh sorry terlencong pula..

Ok daa...
Love nite nite!

Ladywindsor

susumanis said...

ws wbt LW, tq sudi singgah, al sian memalam tinggin pulok nak mkan yer..hihi, pinaggan arcopal yang mane satu ekk, kita pakai je, apa nama pinggan pun kita x tau, kalau yg putih bunga bunga tpt ikan goreng tu, arwah mak pet sis kita kasi adiah 17 years ago, lama kan bole tahan, bila kita pakai kita ingat arwah, kita insyaAllah sedekah fatihah...tu lar bagus kasi hadiah yg tahan lama, tots tu selalu ada gituh :)

Hanis Azla said...

Salam kak su..

Ya Allah.. terus lapar tgk masakan akak.. pandainya akak masak.. simple2 pun nampak sedap..

Mak Wardah said...

Salam.

Rasa lapar bila bukak blog ni...dari perut berkeroncong jadi muzik rock pulak.