Saturday, 16 March 2013

Sabtu dan ke sana sini : )


 بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ 

Murtabak maggi yang a bit salty, hubby ttp makan, ikut sunnah Rasulullah saw, oren masam pun makan je dengan senyum..lebiu hubby..hehe

Salam bebeh, apa khabar hari ni, doa kita semua umat nabi Muhammad saw dirahmati Allah swt yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..insyaAllah..

kita pepagi bangun nak g tenguk iman kat ostel sains tahfiz cheras, iman called semalam pesan mama dtang pukul 10 pagi, bawak banyak makanan ya..hehe..iman iman..my only son, apa saja untuk iman lah tapi kemalasan mama melanda nak buat sherpard pie tapi lupa beli potatoes so cakap gan papa kita g pasar tani kat tasik pemaisuri tu je la yang, kita beli macam macam untuk iman k, hubby rock, ok je pape :)

so sampai kat pasar tani tepi tasik tu, terus g cari mushroom goreng untuk iman, 3 mangkuk 5 ringgit, de mcm mcm flavour tp fav iman cheese da abis, so kita amik spicy n bbq jeh, then cari kuey teow goreng fav iman gak n beli chic wing 2 ketoi oso untuk iman, then hubby tanya, sayang nk makan pe, nampak nasi kerabu biru dgn daging bako n telur asin , tak tahan godaan nasi kerabu biru so lets go for it lah..oh my diet..huhuhu, hubby mula nak beli nasi ambang tapi tgk nasi tu rupa macam mambang so tuka nasi lemak siap bungkus, then hubby beli apam balik gebu, separuh je takut x abis, then minum lak, beli cendoi untuk kita, mata kucing untuk hubby n coconut shake untuk iman, penuh plastik kat tangan so jom kita g jumpa iman n makan sesama kat area ostel iman

sampai je sunyi sepi je sekolah iman, tanya pak guard dia orang seme g main futsal kat area tasik, adoiii, caner ni, da la lapar lom bekfes kan, da la senam rajin rajin atas katil  pagi tadi kan..hahaha..lapar la hubby... so kita ajak hubby g bekfes kat tepi tasik sbb tak tahu iman akan balik pukul berapa..hehe orang g jog , exercise bagai kat tasik we all g makan makan segala nasi bagai so d contras gituh, tapi x pe, isnin kita puasa k :)

da abis bekfes kita balik g ostel iman, still x de, dah pukul 11.15, tanya hubby tunggu lagi ke yang, hubby kata sabo ar, kita tunggu jer, ramai parents lain da sampai semua resah anak x do, memasing da telpon parents suh datang awal, tgk tgk, de ad hoc futsal so seme parents kena tunggu dengan sabar gitu..

Pukul dua belas baru nampak iman, hadoii dua jam mama papa tunggu iman tau, nape x tepon g tahu suh datang later, sapa yang bebel tu, mama lerrr..iman  senyum kelat, de futsal la mama, len kali mama datang kul sebelas lah..ya la anak, penat mama papa tunggu lam keta k, sib baik pasang orang ngaji so setan x la buat blood mama naik kepala ..hehe

iman nak bekal biskut oreo  , roti  butterscoth n air 100 plus  bagai so mama gan papa g cari kat kedai depan, da bagi iman semua barang, mama gan papa permisi balik lah dulu sbb kepala da start pening, otw balik cakap gan hubby jom singgah beli potatoes nak buat sherpard pie untuk eya pulak esok, esok kena g subang jaya pulak visit eya, we all mmg tgh time wkn kena visit anak anak kat hostel kalau dia orang tak balik rumah, alhamdulillah dua dua kat kl je, so x la spend time on t road lelama kecuali jambori sesekali nk g cheras or subang jaya.

Balik je mandi n zohor dengan hubby n then terus ke alam mimpi surgawi, penin sbb panas betol cuaca sekarang ni kan, sedar sedar da asar n hujan lebat selebat lebatnya, trus bangun asar n hubby ajak g cari lauk pauk pulak kt super market dekat umah kita

da shopping lauk pauk sampai umah da maghrib, hubby g surau kita solat n buat murtabak maggi xtra masin..hehehe, then da dinner baru la bukak lappy tgk pe yang patut, now tv3 de cerekarama rama, nak tgk ar jap bebeh so ni je kita share hari ni k

nway today's zikir ialah

La-ilaha-iLLaLLah (لا اله الا الله )‎ still ok nak zikir sebelum tido nanti ya bebeh, biar kita gila berzikir sbb gila zikir ni sangat lah untung di akhirat nanti, insyaAllah...

ok bebeh..love u, take care, c u in nx entry , insyaAllah...

tata n wassalam :)

2 comments:

Anonymous said...

Salam,
Cemane nak masak murtabak maggi tu ya? Sedapnya nampak, kita suka makan maggi..maybe bleh try buat murtabak tu...

Love, lwindsor!

susumanis said...

ws wbt, senang je lw, memula pecah telo lam mangkuk ke bekas ke, then taruk la isi segala lw suka, cam minced meat, bawang, diced tomatoes n mushroom, garam gula,then kacau biar rata..then maggi yang sudah dimasak kejap n di tos, masukkan dalam mangkuk or bekad tu bagi mesra alam seme, then taruk butter lam pan then buh la murtabak tu n masak sampai yumm..hehe