Wednesday, 20 March 2013

Rabu dan kata kata ... hehe

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Salam all..hari ni hari rabu, selalunya pica je kan, tak de kata

kata tapi kita kan suka berkata kata so bantai je ler..hihihi

Zikir hari ni... Astagfirullahalazim, aku mohon ampun kepada 

Allah yang Maha Agung, tapi kalau bole baca yang kat bawah

 ni lagi bagus, ini penghulu istigfar katanya..insyaAllah..


Alhamdulillah hubby belikan Quran ni untuk kita pakai kat kelas mengaji malam ni, Jazakallahu Khairan darling...nanti kita ngaji hubby pun dapat pahala kan, insyaAllah

Kita ingat nak masak kari ikan merah tanpa santan today, y no santan ek, sbb santan yilek, malas nak g kodai so kita cuba resepi ikan merah tanpa santan yang kita google tadi, bila tenguk resepi dia kena banyak pakai bawang  untuk pekatkan kuah sbb x de santan, then taruk halba n daun kari, kita nak letak nyor gula kata ore kelate  or orang luar kata kerisek..hihi

Tenguk la kalau rajin kita post pica kari tu kat sini kalau da siap k, ok bebeh, jap g nak lunch time for those yg kerja kan, selamat makan tengahari k, jangan lupa bersyukur pada Allah swt untuk nikmat makan tengah hari yang lazat itu..





kita x jadi masak kari tanpa santan arr, tetiba nak makan sambal sardin cili api gan kentang polo mamatiamia resepi, then kita buat pindang jawa ikan merah, kat atas tu, pinggan nasi kita tadi..hehe

Fi amanillah bebeh, ni kita cakap take care islamic way loh, semoga Allah memberi keamanan/ sejahtera padamu gituh..

Love u like apa ya today, like teddy bear la kot..hahaha

c u in next entry, insyaallah, tata n wassalam :)


3 comments:

Hanis Azla said...

salam kak su..

terima kasih atas ingatan untuk beristighfar tu..

last few weeks saya pun ada cuba masak kari tanpa santan.. rasa dah okey tapi rupa tak berapa jadi.. terus satu rumah dok keluar soalan, hah?? kari ke ni? he..he..

Daddy Ziyyad said...

memang kena rajin istighfar...sebab baginda SAW sendiri yg maksum pun beristighfar tak kurang 70kali sehari...:)

saya & wife dah lama juga tak guna santan fresh...selalu beli santan kotak tu aja..:)

wahida said...

kak...sedapnya kak...terliur saya...dah la puasa ni...huhu...