Friday, 15 March 2013

Lunch with BFF at umaiya KLCC


 بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Salam bebeh, alhamdulillah rezeki kita adalah murah today, bff kita yang sesekali tenggelam timbul pepagi sms kita, jom umaiya klcc lunch, normally kalau dia yang ajak means dia belanja la, bestnyerr, da lama x lepak makan sini, kita n bff kita ni mmg kaki makan japang n korean n chinese especially dimsum, sesekali jumpa 3 jam x cukup borak memacam..

satu je bff kita ni, janji kul 1, sampai kul 1.30, boleh gituh, dia minah on the way, kita lak da biasa dulu appt gan clients kita mesti awal 15 mins gitu so hari ni kita kira bajet lambat gak sampai tapi bff kita still lambat, sabo je la, nasib bff, kalau orang lain mmg x koserr nak layan tau..kikiki

Makan kat any restoran tingkat 4 klcc ni mmg a bit pricey, berdua sure bill akan cecah more than RM150, lagi pulak japang ni kan, kita suka salmon, tadi mmg ada ambil salmon maki tapi x ambil picas, bff kita ni ok je nk pick up bill sbb gaji dia RM17k per month so apa la sangat belanja kita sesekali setakat ratus ratus ni..hik hik

Alhamdulillah... lepas craving kita nak makan japanese ni, kita dalam sebulan mesti nak japang, paling pun g shushi king/octopus ampang point makan miso soup n salmon vietnam roll..hubby n anak anak pun suka bila kita duk ajak dia orang makan japang sesekali..hehe

Semoga Allah swt murahkan rezeki bff kita, dia single mother yang success n cantik, love life dia mcm roller coaster tapi dia tetap tabah teruskan hidup, me love u very much princess, may Allah bless u always n u gonna get whatever u wish in yr life..insyaAllah :)

ok bebeh...tu je citer kita hari ni, alhamdulillah atas segala nikmat yang Allah swt beri pada kita semua kan, lagi kita bersyukur lagi Allah tambah nikmat untuk kita..insyaAllah

Take care bebeh, n i will alwiz love u....c u in nx entry insyaAllah...tata n wassalam  :) 

ni kalau datang solo leh duk sini makan 

dah buruk kan menu dia, siap cakap kat waiter, dik suh boss tuka ekk..haha

BFF fav , potato salad, kita kata ni cam coleslaw je lar. tapi mmg yummm

ni fav kita, kacang ijau, lemak lemak gituh

fav kita, salmon skin salad

ni sebahagian jer, de lagi 5 dish after tiz tapi kita dah syok borak n makan lupa nak mik picas

ni fav bff, lupa ar nama dia tapi adik beradik maki laa..

2 comments:

Anonymous said...

Salam,
Try gi makan kat zanmai sushi kat garden, situ pun best Japanese cuisinenya..:)

Xoxo
Lwindsor

susumanis said...

ws wbt..insyaAllah, nanti kita check it out :)