Tuesday, 19 March 2013

Hari selasa, Mustaffa kamal dan tonkeng ayam

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Salam bebeh, apa khabar hari ini, doa kita semua sihat dan 

bahagia la ya :)

Hari ni hari selasa, hari untuk kita bersalawat pada Rasulullah

 saw sebanyak yang kita mampu, insyaAllah..nak syafaat

 Rasulullah saw, kena la banyak salawat bebeh,

 sbb Rasulullah  saw ada bersabda, mereka yang dekat 

denganku ialah  mereka yang paling banyak bersalawat pada

 ku ..so nak  dekat Rasulullah saw tak kat sana nanti, kalau x

 nak mmg kita terkejut ar...hehehe

Jom kita tenguk gambar n cerita ceriti tentang hari ni :
pica sambal sotong lupa ar tadi.. ni kawan kakak nabila makan untuk lunch :)

kita dari semlam teringin nak makan kfc, so td g cari ar, kita suka ori drumstick n wing tapi wing x de ori so adik tu bagi spicy tapi x suker, ori jugak yg yummm :) alhamdulillah atas rezekimu ya Rabb, mengomel tetap tuh..hehe
ni adalah heaven sesangat, tripple cheese wedges..oh my diet....semalam kita puasa so kira cover la hari ni kot tapi kan camner nak selim nih sik cover cover je nih....hehe



kita masak sup kaki ayam fav hubby untuk dinner tonite, ada yang tak makan kaki ayam ya, sedappp tau...kalau kerabu kaki ayam kat restoran thai lagi sedappppp

ok, ni la sebab title kita de mustafa kamal pelakon drama tuh, actually kita  terjumpa dia kat kedai tadi, dia sebelah kita yang tengah merenung kaki ayam dan lain lain bahagian ayam kat kedai tuh, dia pandang kita n senyum, kita senyum ar balik kan, dia fofular senyum kat kita gituh tak kan kita nak sombong eh..hehe, then dia tetiba amik tonkeng ayam @bontot ayam sampai lima peket, kita tak menahan terus tanya, sedap ke tu, masak apa sedap ya, then dia cakap sedap ni, anak anak cukup suka, goreng kunyit jeh, mmg sedap, lemak lemak gitu,cuba lah..kita part ayam yang ni mmg lom penah kita try seumur hidup kita, tapi sbb aktor drama hensem bg suggestion, cepat je amik sebekas n senyum senyum, ok la sy cube..hahaha, ni ar balik umah kita garam kunyitkan nak goreng, nanti kita rasa sedap ke tak k..kikiki


ok sup kaki ayam kita da siap, berasap asap , ni kita hidang sebab kakak nabila ada bawak kawan datang umah so kita bagi la dia orang lunch, papa punya , de lagi lam periuk untuk dinner

Jambu untuk sunnah makan buah sebelum makan ya :)
hehe, ni tonkeng ayam@ bontot ayam  goreng , x rasa pun lagi, nanti tunggu dinner gan papa kot, kot makan leh jadi cam J.lo mane tahu..kikiki

ok yang ni lak jenjalan tu, de satu adik tu promo juz delima, bagus kak, customer sy makan mmg bagus, untuk pe dik, untuk kencing manis, darah tinggi, mmmmm, akak tak de seme tu, dah tu akak de masalah pe, akak nak kurus, oooo akak gemuk ya, kurang asam punya budak..hahaha, customer saya makan 3 botol turun 10 kilo kak, ko bio betul dik, ya kak, ok akak amik sebotol, da minum tak turun 3 kilo akak carik u k..errrrr...tu lerrrr promo tak hingat kann, tgk da takut akk nak carik ko nanti..hihihi.... ape saja la dik oiii, tapi kita mmg tahu jus delima ni mmg ok, kita da de cuka epal kat umah so adik tu kata akak nk kurus campur dua sudu lam satu cawan air suam, cuka epal dan jus delima, mmg ok kak, ya la dik, akak cobe yerr, kalau kurus akak belanja ko makan kfc sampai tobat tak mo makan lagi, bole gituh...hihihi

ok la bebeh, tu jer citer kita hari ni, take care ya bebeh, actually dari semalam kita tensi dgn orang orangan, tapi kita istigfar banyak banyak biar tenang hati kita, alhamdulillah dah ok la sikit tapi x tahu la towards wkn ni tensi meter kita akan makin naik so kita doalah Allah swt tolong kita dalam kes tensi mensi ni..insyaAllah

LOVE u like a love song bebeh, be good to everyone ya, solat on time, salawat n zikir selalu, Barakallahu fiq, insyaAllah...

c u in next entry insyaAllah...., tata n wassalam :)


10 comments:

Yati Ali1 said...

tokeng ayam tu dah masak gitu macam goreng cempedak aje...hehehe...tak menahan makan tokeng ayam tukar jadi JLo..auwww...

susumanis said...

hahaha..x berani ar nak makan t, tingat je masa tonkeng ayam tu alive..errrrr...kikiki

Sweetie said...

Kalau mustafa kamal tau ni mesti dia suka ni...

Cam na sedap tak tongkeng ayam tu?

susumanis said...

hihihi, smapai suda x leh nak makan, kena masuk list benda yg sy tak makan selain batu kayu n najis kot..hahaha, maaf ya pada yang makan, kaki n leher ayam ok, yg ni mmg x leh arr

umiyumi said...

Cemana kak sedap ke tongkeng ayam? Isk meleleh air liur tgk sambal sotong tu dgn kfc.. umi pun suka part drumstick dan wings.. sedappp

Daddy Ziyyad said...

Saya mmg tak makan kaki ayam & tongkeng ayam tu! hahahaha...tak lalu nak masuk mulut bila membayangkan...hihihih

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. salam kenal.. singgah sini follow dan baca kisah... tengok menu2 tu.. tonggeng ayam tu feveret saya dah... dulu en.suami sorang2 je.. kekekeke...

susumanis said...

umi..gigit sikit je x lepas...hahaha, not my kind of food la

susumanis said...

daddy ziyyad, tq singgah, mmg some ppl juz cant take it kan, tapi kita kaki ayam okeh jer :)

susumanis said...

jassnani, tq singgah..suami kita pon suker so semlam hubby yang makan ar hehe, kta x leh ar ..hihihi