Friday, 8 March 2013

Barakah Jumaat

Bismillahhir Rahmannir Rahim...

Salam bebeh..da petang baru kita update blog ni, x pe lakan janji update, tgh mood rajin so hari hari de posting walaupun pendek je..so hari ni da baca surah Al kahfi tak..kalau x larat baca on kan Quran explorer dengar je pun ok..selalu kita orang melayu budaya kita baca surah yasin malam jumaat kan tapi kalu ikut sunnah mcm sabda Rasulullah saw yang tertera di atas kita patut baca surah Al kahfi pada malam atau siang jumaat so baik kita amalkan sunnah, baca yasin lain malam la pulak kan..


ni breakfast kita pagi tadi, hub ajak teman ambik barang dalam keta, so da kena bersiap kita terus keluar cari nasi kerabu biru dengan daging bakar n kaki ayam ni, da lama mengidam, hari jumaat dapat, syukur alhamdulillah..yum yum..kita mmg de perangai pelik, kita selalu imagine nak makan benda benda then insyaAllah mmg kita akan cari dan dapat in few days time, rasa nak tu mcm mengidam tapi masa preggy tak la pulak de ngidam pape..hehe

tadi lunch kita buat soto ayam nasi himpit tapi x amik pica nak taruk sini, nanti la rajin kita letak k, eya n iman balik cuti fr ostel diaorang so selalu pk nak masak apa yang dua dua suka n selalunya soto mmg fav semua org kat rumah ni, tadi g amik dia orang kat subang jaya n cheras stucked in t jam and its take 3 hours to n fro..sakit vontot lam keta dibuatnya..hehehe

ok bebeh, ni je sharing kita today, kalau x daya baca suarh Al kahfi, zikir Allah, Allah ,Allah banyak banyak dan istigfar pun ok..janji zikir kan bebeh..

love u lotsssssssssssss bebeh, take care , tata n wassalam :)

No comments: