Monday, 22 October 2012

Barakah 17th Annivesary to me n hubby...

 Bismillah hir Rahman nir Rahim.... Salam bebeh, Alhamdulillah hari ni genap 17 tahun usia pernikahan kita dengan hubby tercinta, alhamdulillah syukur sangat pada Allah swt, despite sometimes, ada rough roller coaster elements in our marriage, both of us sentiasa maaf memaafi, bertolak ansur menerima kelebihan dan kekurangan diri masing masing dalam menjalani dan menghargai amanah Allah swt yang tidak ternilai buat kami berdua ..Alhamdulillah...
Ini pica hubby time nikah 17th years ago, arwah ayah tengah sign doc nikah kita rasanya tu, hubby muda belia masa ni, 24 years old dah x sabar nak nikah gan kita ..hihihi

Dearest hubby ...

Jika kita sedar bahawa pernikahan itu adalah amanah Allah 

swt yang mesti kita jaga dunia akhirat, insyaAllah bahagia itu 

pasti sentiasa hadir dalam ikatan suci kurniaan Allah swt pada 

kita.. Barakah 17th annivesary to me n Hubby , Fauzi Gee Poh 

love u till jannatul firdaus, insyaAllah :))


Alhamdulillah till now, setiap kali terjaga dari tidur, kita kiss 

pipi hubby , n hubby akan tanya kita , sayang i tak, kita jawab, 

sayang, then hubby tanya sikit ke banyak, kita jawab, banyak 

banyak banyak.....Alhamdulillah semoga perasaan kasih dan 

sayang kami akan kekal hingga ke surga..aamiin ya Rabb

Today hubby start kerja kat tempat baru, semoga diberkati 

Allah dan hubby happy kerja kat situ..insyaAllah


OK bebeh, kita nak keluar pi off coz ada course today, 

celebration tunggu petang nanti insyaAllah, doakan kami ya 

bebeh, bahagia dunia akhirat dengan rahmat dari Allah swt 

yang Maha pengasih lagi Maha penyayang, jodoh kami kekal 

hingga ke surga firdausi..aamiin

Love u bebeh, take care n jgn lupa zikir sebanyak yang 

mampu k sbb ni kita copy paste dari FB kawan kita


Nabi Allah Idris AS patut dicontohi. Baginda adalah seorang tukang jahit yang mencari nafkah dengan hasil usaha tangannya sendiri. Pada suatu hari Allah SWT berfirman yang maksudnya: “Wahai Idris, tahukah kamu mengapa Aku mengangkat darjatmu hingga ke tempat yang sangat tinggi? Sebagaimana firman Allah yang bermaksud: “Dan kami mengangkatnya ke kedudukan yang tertinggi.” (Surah Maryam; Ayat 57). N
abi Idris menjawab: “Saya tidak tahu wahai Tuhanku.” Allah berfirman: “Setiap hari amalanmu terangkat ke sisi-Ku seperti setengah amalan penduduk dunia ini kerana kamu banyak berzikir.” Allah berfirman yang maksudnya: “Kepada-Nyalah naik perkataan-perkataan yang baik dan amal yang soleh.” (Surah Fatir: Ayat 10). Demikianlah amalan Nabi Idris AS kerana setiap kali baginda menusukkan jarumnya, pasti kalimah zikrullah diucapkan.



So as kita selalu mentioned nak jadi VVIP kat akhirat kenalah 



banyak ingat Allah swt dengan berzikir, jom kita ya :)


Tata bebeh, wassalam n jumpa lagi in next  N3, insyaAllah....



15 comments:

Eny Abdullah said...

happy anniversary ye kak.. wish more wonderful years to go will fill with lots of love!!

Yati Ali said...

happy anniversary kak sue...moga bahagia hingga ke syurga.

p/s hari tu ada jumpa en fauzi kat restoran ayam kg. bila nak lunch sama ni?

Zurina said...

hepi anniversary sue...moga terus bcinta sampai ke syurga...insyaAllah!

Nur-nba said...

Happy Anniversary Kak Sue.. Moga berbahagia hingga ke akhir hayat..

Sweetie said...

Happy Anniversary! Semoga jodoh Sue berdua kekal hingga ke syurga! Aminn!

umiyumi said...

Salam Kak,
hepi anniversary yg ke 17! wahh mana gambar pengantin perempuannya? mesti cun melecun habis sampai pengantin lelaki jd tak sabar nak nikah cepat2 tu :))

Marya Yusof said...

As salam wbt.

Kak Su, kat FB kita dah wish kat sini pun nak wish jugak! Feliz aniversario :)))


susumanis said...

salam all... Jazakallah khair, may Allah swt bless u all more n more n more for yr kind wishes..love u all ketat ketat la :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Happy anniversary Bebeh!!
Wah sweetnya part pepagi bangun terus tanya berapa ukuran cinta..
Moga terus kekal sweet hingga ke Jannah. Aamiin..

*kita dah email tau!. Cek email.

Wak Gelas™ said...

wak pon nk ucap hepi anniversary wat akak tuuu.. alhamdulillahh

Sari Yusa Ibrahim said...

happy anniversary, kak Su.. sy dah aminkan doa Kak su di atas, Aminnnn...

The Singing Pilot said...

TAKOT KAWEN TAMAU TAMAU hahaha

Cik Nurul Siezuka said...

Happy Anniversary akak.. Moga berkekalan hingga ke anak cucu.. :)

Azian Elias said...

Happy anniversary. sama usia marriage kita. but u all nikah masa usia awal lagi. we all agk lambat. me n hubby 27 years old.

zuraidah mohd yatim said...

Happy Anniversary Susumanis! Moga bahagia berkekalan hingga Jannah!